Agora MEDIA Channel Partner
Căutare [avansată]
go
//Reviste/CPR/dec.2008/Inspiraţie 23 octombrie 2018
CPR
Librăria
Librăria Byblos
agora ON line
agora ON Line [din galerie...]
ianuarie 2009
PC Rev
PC Rev
decembrie 2008
TIC Biz
TIC Biz
nr.215, 10 decembrie 2008
NET Report
Net Report
nr.dec.2007

Versiune imprimantă
Trimite unui prieten

Următorul


Cristian Lăcraru

redactor şef,
Channel Partner România
S-a terminat încă unul. Numărăm pentru că e mai simplu să înţelegem. Sau aşa ni se pare nouă. Dacă nu am avea convenţii şi reguli oare cum ne-am descurca? Dacă nu am avea zile, ore, ani, semafoare, haine, oare ce s-ar schimba în comportamentul nostru? Nu ştiu dacă vreodată vom putea afla. Dar măcar uneori ne putem imagina.

Că a mai trecut un an ştie toată lumea. Unii ştiu pentru că e Q4 şi deci aşteptau vânzări cât pentru restul de trei trimestre. Nu a fost aşa deloc, dar lumea ştie că s-a încheiat un an nou şi vine vacanţa de iarnă, cea care face trecerea dintr-o convenţie în alta, din 2008 în 2009. Alţii ştiu pentru că au aflat, din nou, a multa oară în viaţa lor, că e luna în care trebuie să fie mai buni, mai înţelegători, mai aproape de cei dragi, mai verzi, mai albi... mai în tot felul de lucruri, bune de altfel. În restul lunilor din an nu se gândesc la asta. Acum e momentul! Acum recuperează tot anul care a trecut. Decembrie e o lună cu magie pentru ei. În restul lunilor pot fi cum vor ei. Fără restricţii. Când eşti liber faci ce vrei, sau ce crezi tu că vrei. În general când apare o regulă sau o restricţie, veche sau nouă, te chinuieşti puţin să o respecţi. Chiar dacă ea spune de exemplu să opreşti telefonul mobil în avion. Puţini se gândesc că de de multe ori restricţiile vin de fapt în ajutorul lor. E o restricţie şi deci mă îngrădeşte cu un drept, sau cu ceva, nu contează ce. Mă ţine. Interesantă este însă luna Decembrie, unde apare o regulă nouă, cea cu să fim mai buni, mai albi, mai... Deşi e o restricţie, toată lumea încearcă foarte tare să o respecte. Nu e interesant? Nu e o dovadă că de fapt fiecare dintre noi putem trăi după propriile reguli? Adică nu e de fapt vorba de o interpretare după bunul plac a lumii, şi aici a restricţiilor? Putem deci la fel de bine ca şi în restul anului să trăim cu restricţia de a ne simţi foarte bine, la fel ca în luna Decembrie. E bine să fie şi momente de vârf, cu trăiri puternice, dar parcă diferenţa actuală între cele două momente e foarte mare.

A mai trecut unul. Am mai luat ceva experienţă. Sau am mai îmbătrânit. E alegerea fiecăruia să îşi aleagă punctul de reper. Mari şanse sunt ca anul viitor să se desfăşoare în bună parte după reperul ales. Adică mai puternic sau mai bătrân. Şi e doar vorba de o alegere, nu a altcuiva ci chiar a ta, o reacţie la ce se întâmplă în jurul tău cu lucrurile pe care nu le poţi controla, cum ar fi timpul. Deci dacă nu poţi avea un cuvânt acum în schimbarea trecerii vremii, alege varianta în care acumulezi experienţă şi creşti mai puternic. Dacă e vorba de o alegere, alege vesel!

Aşa că... următorul! Mai puternic!

   ... spune-ţi părerea în Forumul Agora

Channel Partner România
   cpr nr. 25
Home | Home | Home | Home | Home
Copyright © 1999-2009 Agora Media S.A.
IT TRENDS, Agora Technology Conferences - ATC, SolePAD, Agora News

Powered by
Dell PowerEdge servers